Framme i Lofsdalen!

Resan var jobbig, och kall om tårna! Men vi kom fram hit vid 17.. vi har hyrt skidor/pjäxor. Även jag har gjort det. Jag är verkligen skitskraj för att åka i morgon, sist jag åkte skidor var en dag i Kungsberget med skolan, jag var typ 9 år! Men feel no fear.. Det lär kanske bli kul, förhoppningsvis, eventuellt!
Det är mina jäkla föräldrars fel som aldrig har åkt skidor med mig. Pyttsan också!
Nu ska jag gå ner och dricka lite kaffe.. vi har precis ätit. Och stugan är SÅ fin. Nybyggt och färscht, idylliskt!
Vi har dubbelsängen =))

I morgon åker vi!

Det ska (som jag sagt förut) bli fantastiskt skönt att komma iväg. Vi åker till Härjedalen i morgon, med V´s familj. Även hans moster med familj är där och det ska bli mycket trevligt att träffa alla. Jag har precis insett hur sjukligt mycket packning det blir, men vi är ju två personer.. med skidset, handdukar, lakan.. och.. allt annat! Det tar PLATS!
Jag är inte speciellt överförtjust i att åka typ 50mil i morgon.. Jag hatar att åka bil sådär långt. Om det är bara vi två som åker så är det okej för min del. Men när det är andra med så blir det trångt, och man vill stanna eller inte stanna i olika omgångar. :p Men det går säkert jättebra, och jag har ju faktiskt datorn med mig, och min iphone, och böcker.. och så kanske jag köper nån tidning ;)
Nej, vi ska åka hemifrån kl 06.00 så det kanske vore på tiden att lägga sig. Jag kommer inte att vara speciellt pigg i morgon bitti, lite av en fördel också då man kan sova i bilen!
Hoppas på en del fina foton med, mitt näst intill oanvända 55-200VR-objektiv ska följa med!
Ha det fint så återkommer jag från ett jäkligt kallt Härjedalen!

1 dag till

Jag känner mig inte sugen på att jobba, och idag har det varit d ö t t. Snökaoset antar jag :P Det känns riktigt tungt att det är jobb i morgon med, och jag har ett sug efter att gå till gymet. Jag var där i tisdags och det känns som jättelänge sen. Dessutom känns det lite jobbigt att inte kunna träna när vi åker till fjällen, men ni tänker säkert att då åker man ju skidor! Men nja säger jag, den enda träningen jag lär få är väl att resa mig upp ur snövallar som jag styrt raka vägen in i!
Nej men det känns som att det vore skönt att hårdköra nu när man kommit igång. Varannan dag på gymet tycker jag är bra, men jag får helt enkelt ta en extra tyngd på maskinerna och några extra kilometer på crosstrainern istället :P
I morgon, sista jobbdagen på typ en vecka! Jobbar inte förrän nästa lördag sen. Skönt!


foto: jag

27/1-2010

Idag har jag jobbat 12h. Det finns faktiskt inte ord för hur värdelöst det är. Dessutom när man får börja dagen med att våttorka hyllor (!?). Men, 2 jobbdagar kvar, sen jobbar jag inte förrän nästa lördag. WAY! Vi ska till fjällen och det ska bli så jäkla skönt! Undra om man hinner med nån bok kanske =)
Apple har idag haft presskonferens och släppt nyheten om deras "iPad". En 9" stor touchskärm, en cool och användbar nyhet. I like! Ska bli spännande att se hur försäljningen i Sverige kommer att gå.
Nu blir det natti natti med film. Igen.

Trött

Att det ska vara så jobbigt att vara ledig! Sov som sagt länge i morse men jag är ändå trött. Kanske är för att jag var på gymet rätt länge idag.. När V kommer hem från fotbollsträningen så blir det nog en film i sängen. Om jag inte somnar i soffan redan innan :P
Hittade en ny sport-bh och ett träningslinne idag. Man har ju inte möjlighet att tvätta så ofta när man har tvättstuga. Så det gäller att ha lite att välja på =)

Hemma

Idag blev det 20 min crosstrain, intensivt. Styrketräning i 50 min och sen 15min crosstrain som avslutning =)
Nu ska jag duscha, sen blir det en avocado-macka och sen småshoppingen =)

Off to the gym

Idag blev det en rejäl sovmorgon! Skönt! Nu har jag tagit en nutrilett hunger control smoothie och ska gå och träna nu. Efter det får det bli en snabb shoppingtur för jag behöver en till sport-bh och även försöka hitta en present till systerdottern som fyller 5 snart. Men hon är rätt tacksam att köpa till, hon blir så glad för allt så det ska nog inte bli något problem. På listan för idag står även att prova skidsetet som jag ska ha i Lofsdalen nästa vecka. Jag är lite osäker på jackan som jag köpte i ren panik så vi får se om jag vill behålla den eller hur jag ska göra =)
I´ll be back..




This weekend

Igår var jag hos Sara, vi lagade mat och drack vin. Hade det allmänt roligt! Jag var lite seg imorse när jag åkte till jobbet, men det var helt okej =)
När jag kom hem vid 16.20 var det såå nära att jag inte tänkte dra till gymet. Min träningsvärk i armar/axlar/bröst är så hemsk så jag kan knappt ta på mig jackan. Men vad sjutton, när det är jobbigt är det bara att tugga i sig och kämpa på..
Så idag fick det bli 40min crosstrainer som resulterade i 4km och 400kcal minus. Jag är glad att jag gick dit ändå, bra gjort av mig! Nästa gång blir det lite styrka också.
Nu, en film?

Public enemies

Nyss glott på film, Johnny Depp är ju en favorit för mig så det gör alla filmer han är med i rätt bra! Men kanske en film med en aning för mycket pangande för min smak.
Ska gå och borsta tänderna nu och kolla på en annan film i sängen, eller börja rättare sagt. Det är min nya insomningsmetod, och jag har en automatisk avstängare. En mänsklig, rätt skönt faktiskt!
I morgon ska jag jobba och sen ska jag på middagsmys hemma hos en vän. Ska bli trevligt! God natt!
Har glömt att visa vår shoppinglista från förra helgen. Min systerdotter är 4, snaaart 5. Och hon är jätteduktig på att skriva, helt själv! Hon frågar ibland vad det ska vara för bokstav men man behöver inte visa hur dom ser ut. Däremot kan det bli lite stora bokstäver så kvällsmys fick inte riktigt plats, men vi kom ihåg det iaf ;)

Tjo

Måste bara testa om iPhone vill blogga...

Feel so good

Jag har alltså rört på fläsket idag. Fan vad skönt och så jäklarns roligt! Det är lika bra att skriva det med stora bokstäver i bloggen så att jag kan känna mig som en dålig människa publikt ifall jag skulle få en vanlig orkar inte träna-dille.

Men jag känner mig nöjd och det var jäkligt skönt. Jag tror stenhårt på att jag kommer att gå dit, men det har jag gjort förut med. Jag ska fan klara beach 2010 och inte vass 2010, eller bakom en buske 2010. Nja, det känns inget vidare.

Gjorde en bra start, tog med pappa till gymet och vi körde faktiskt 1,5h med 20 min crosstrainer (för mig). Nästa gång får bli på söndag efter jobbet, om jag ens kan röra mig då pga träningsvärk ;)



Nu, dagens lunch- Naturdiet smoothie!

Måste köpa bananer med, den enda frukten jag tål i princip.

IMORGON!!!

Så ska jag göra något kul! Något bra!   Wish me luck!

Cleaning out my closet!

V kom med den briljanta idén att städa vår mini-garderob-walk in-closet! Det har jag velat göra länge och detta var antagligen ett smart drag av honom för att slippa göra det själv.  Skönt att få lite ordning snart!

God morgon!

Nu ska jag träffa min kära syster en stund. Jag vet egentligen inte vad vi ska göra men vi ska umgås lite iaf =) Utan barn och sådär, trevligt! Jag sov faktiskt ganska länge idag, men två mardrömmar i bagaget! En där jag blev ihjälslagen av ett gäng läskiga män, och en där en gammal klasskompis snodde nycklarna till min bil och pressade mig på pengar.

VILKEN tur att jag bara sov ;)


Vilken förödelse!!

Titta vad som hände när jag öppnade badrums-skåpet! Bara sådär så flög min fina parfym ut som av en ond makt!
Jag kan säga att jag känner en viss doft av Cacharels "Amor amor tentation" i hela lägenheten!

Men trots den trasiga flaskan, tur att jag har några parfymer till ;)


Trött

Jag har jobbat dom senaste dagarna, rätt värdelöst just nu. Det har varit mycket att fixa och försöka göra snyggt men nu börjar det ordna sig lite..
Min astma är kvar, igår var nog värsta kvällen någonsin. Funderar på att kontakta läkaren om det fortsätter, känns inte riktigt rätt att ha så svår astma som jag har nu.

Det var iaf en gubbe och kollade på möglet i vår lägenhet idag, men han sa att "Det DÄR är ingen fara, nä det är bara si och så och bla bla bla". Jag frågade V om han hade kollat ifall att det var skadligt mögel.. men det hade han inte gjort tydligen. Kollar man inte det automatiskt om man är "mögelgubbe"? Eller ska man få det som en chock sen att möglet var skadligt, men synd för dig. Du frågade ju inte så skyll dig själv :P

I morgon blir det inventering för mig och jag börjar 07.30. Alldeles för tidigt faktiskt. Men när jag kommer hem så ska jag lägga mig i soffan med ett glas vin och njuta av två lediga dagar!!


Kontroll

Sitter och väntar på någon som ska komma och kolla på möglet i vår lägenhet.. Hoppas att dom agerar fort nu, jag gillar inte när saker tar tid och jag vill kunna bo hemma utan att vara orolig för att det påverkar min kropp med mögel!
Han skulle komma kl 10 så vi får se hur det går =)
Sen ska jag gå och hämta ut ett rekommenderat brev, tror jag har fått lite rikspresentkort från en säljtävling! Sen tror jag faktiskt att vi ska på Wii-turnering hos syrran, om dom vill dvs =)

Svartmögel?!?

Blä, dom senaste dagarna har jag haft en hemsk astma och har inte riktigt förstått vad det beror på. Jag är väl fortfarande lite förkyld men inte ens när jag är dunderförkyld är det såhär illa. Sprayen hjälper inte och inatt hostade jag mig till sömns och det blev SENT..

Men ikväll var syrran med familj här och fikade och umgicks och vi pratade lite. Det är nämligen så att i början av dec nån gång så såg vi en mörk fläck i taket i sovrummet, på min sida av sängen. Jag trodde först att det var någon smuts (hur den nu skulle ha hamnat där) men när den lixom växte så insåg jag att det var mögel. Huset vi bor i är ganska gammalt och det är en del skönhetsmissar här och mycket som det är fel på. Googlade även lite snabbt på husmögel och fick fram att dom flesta är allergi- och astmaframkallande. Hmm.. så det är väl den där jäkla mögelfläcken i sovrumstaket och en nyuppkommen i vardagsrummet som framkallar min förbaskade hosta.

I morgon ska V prata med hustomten och se vad fan vi ska göra. Jag säger ta hit anticimex så att jag kan bo här eller så kommer jag att bli riktigt förbannad.. Mögel är rätt allvarligt när man har astma så, kanske därför jag reagerar så mycket starkare än annars..


I morgon jobbar jag 12-19 och sen har jag ledigt fre-sön. Fantastiskt skönt!!


I just wanna be, happy..

Jag vet inte om det är för att julen är slut och "vardagen" är tillbaka.. men jag känner mig bara deppig och det finns många saker justs nu som inte känns bra. Vissa saker kan jag styra över, och andra kan jag inte alls göra något åt. Jag känner att det måste hända något snart, annars bli jag nog galen. Vissa förändringar som snurrar i mitt huvud och det är såna saker som jag helst av allt inte skulle vilja tänka på, kanske trodde jag inte att jag någonsin skulle behöva göra det.
Dagen har varit bra dock, fikade med en vän och pratade massa saker. DET var roligt iaf!
Helgen bjuder på kalas i morgon, systersonen fyller år. Och Wii vad kul det kommer bli ;)
Jobbhelg med, helt okej ändå. Det spelar liksom ingen roll.

Mer om 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag sade upp mig från en heltidstjänst och började på nytt arbete med nya (stora) utmaningar. Jag valde bort vissa saker i mitt liv som inte gynnade mig.
2. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest, eller bara åkt iväg för nån dag. Gjort mer saker som man njuter av lite längre. Tränat, i guess!
3. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig över ekonomiska problem, lagt energi på saker/personer som bara slukar andras energi.. såna som faktiskt inte bryr sig. (Men det är ändring på det nu, från och med nu är det behandla andra så som du vill bli behandlad själv)
4. Vilken del av 2009 var bäst? Första eller andra halvan?
Trots många dåliga saker så vill jag säga andra. Det har varit bra.
5. Hur tror du 2010 blir i sin helhet?
Förhoppningsvis förändringens år, på många sätt. Förhoppningsvis ett år som gynnar mig mer!
6. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen nära som jag vill kalla vän direkt..
7. Dog någon som stod dig nära?
Jag har varit väldigt skonad från det!
8. Vilka länder besökte du?
Så jäkla boring att skriva Åland, men så är det!
9. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Ömsesidighet, ärlighet från vissa personer. Är inte det självklart egentligen?! :P
10. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Kommer alltid minnas 20e maj som en fin dag.
11. Vad var din största framgång 2009?
Att avancera inom mitt arbete.
12. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, frisk och kry.
13. Bästa köpet?
Min macbook (delar förstaplats med min iphone dock)
14. Vad spenderade du mest pengar på?
Min dator för 13.000:-
15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är så mycket saker som gör mig glad.. Jag har nog inget bra exempel för utom alla vardagliga saker som jag alltid uppskattar.
16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Happy- Leona Lewis, Hero of war- Rise against, Devour-Shinedown,
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Helt klart gladare, det är mycket som känns bättre nu.
18. Blev du kär i år?
Nej jag BLEV inte kär, men jag har varit det länge.. Men jag blev nog mer kär..
19. Favoritprogram på TV?
Dexter, LOST, Runway, Unga mödrar
20. Bästa boken du läste i år?
I år.. Jag är osäker på om jag läst någon "bra" alls.. Läser tyvärr för sällan.
21. Största musikaliska ögonblick?
Jag har nog inte haft något tyvärr.
22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Underkläder? Pengar? haha..
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag jobbade till kl 19.15 och sen fikade jag med V, sis&co och pappa!
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att man inte skulle känt sig sviken av en eller flera personer. Det tär väldigt mycket på mig och jag har svårt att glömma, även om man går vidare.
25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Casual elegance meets romantic and chic ;)
26. Vad fick dig att må bra?
V, min syster, foto och att byta jobb.
27. Vilken kändisträff var mäktigast?
Kul att den enda "träffen" var att Ralph (sångaren i mustasch) handlade en laddare av mig i Täby. Även om detta INTE bör ses som en "enda" träff. Han är en grym sångare, dock blev det kanske en aningen kort visit ;)
28. De bästa nya människorna du träffade?
Helt klart Amanda, vi passar ihop och har roligt.

Året 2009

Jag vann 3 (3!!!) gps:er värda 9.500:- i en säljtävling från Tomtom. Jag vill inte säga att jag var den bästa av alla men jag måste, för er skull..



Åkte på kryssning med V´s familj och det här är den enda (hemska) bilden på oss från då :P


Sis fyllde 30 och fick en sån här.



Picnic i första riktiga vårsolen


Vi firade påsk hos pappa.

V blev varslad från sitt jobb.




Våren kom på riktigt nu!


Min brors dotter fyllde stor tjej!


Mamma fyllde 53!



Personalfest med alla elis på Elis-båten. :P




Jag städade garderoben, vilket påminner mig om att det är hög tid att göra det igen!!


Min skönhet flyttade hem till oss! Once Jelkis go mac, you know she´ll never go back!


Middag hos mormor i maj, vilket såklart bjöd på första doppet!!



Det blev en rolig midsommar på Fogdö!




Sis &Co flyttar till huset på hjul och det blev svårare att hälsa på.
Detta bjöd på att vi sov i äcklig stuga en natt för att kunna ha vinkväll! =)


Vi gjorde om i sovrummet.


Syrran med man åkte till Turkland och vi passade barn i några dagar!

*Jag antog utmaningen att söka jobb i Norrtälje, som säljledare.
*Sade upp mig från Täby i augusti. Ett mycket bra val.


*Började mitt nya jobb den 5e september!


Lilla tuffingen fyllde 3 och det bjöds på singstar!


Jag fyllde hela 4 händer och 1 finger.


Aik blev (till min överdådigt absolut stora förtjusning) mästare.


Apple product proffesional blev jag! =)


Köpte något jag velat ha alldeles för länge!!


Klädde julgranen



Julen firades bland annat hos bror.


Nyårsafton hos V´s kompis på lilla essingen. Vi hade den bästa utsikten!!


RSS 2.0